Gerechtelijke incasso

Incasseer uw vordering juridisch met een gerechtelijke incasso

Helpt aanmanen niet meer en gaat uw debiteur niet vrijwillig over tot betaling? Dan kunt u uw incasso juridisch overdragen aan BMK Incasso. Indien het onverhoopt niet lukt om buitengerechtelijk te incasseren gaan wij over tot gerechtelijke maatregelen. BMK Incasso beschikt over eigen juristen en een incasso-advocaat voor deskundige begeleiding. Wij behandelen uw vordering vasthoudend middels een gerechtelijke incasso, alsof het onze eigen vordering is.

Gerechtelijke incasso

Het kan helaas voorkomen dat uw vaste dossierbehandelaar uw debiteur op alle mogelijke manieren heeft gemaand tot betaling, maar dat deze uitblijft. In dat geval bekijken we samen met u of het opstarten van een gerechtelijke incassotraject tot een passende oplossing kan leiden. Daarbij wordt rekening gehouden met het financiële belang van uw vordering, de kosten van een gerechtelijke incassoprocedure, de financiële positie van uw debiteur, de kans dat uw vordering wordt afgewezen door de rechter, etc. Wanneer uw debiteur niet vrijwillig tot betaling overgaat, is het mogelijk om een dagvaardingsprocedure of een faillissementsprocedure te starten.

Dagvaardingsprocedure

Als uw debiteur verweer voert tegen uw vordering kunt u een dagvaardingsprocedure aanvragen. In de dagvaarding wordt de gedaagde op een bepaalde datum opgeroepen om deel te nemen aan de tegen hem aangespannen procedure. Tijdens een dagvaardingsprocedure verzoekt u de rechter om een antwoord te geven op de vraag wie er gelijk heeft. Daarnaast kan middels deze procedure een zogenaamde ‘executoriale titel’ worden verkregen. Hiermee kunt u een deurwaarder de opdracht geven om beslag te laten leggen op het vermogen van de gedaagde.

Faillissementsprocedure

Wanneer uw debiteur geen verweer voert tegen uw vordering en u op korte termijn druk wilt uitoefenen kunt u kiezen voor een faillissementsprocedure. Een faillissementsprocedure is een relatief goedkope, korte procedure en is een zeer effectief drukmiddel. Voor een debiteur is er namelijk vaak maar één mogelijkheid om een faillissement te voorkomen: betalen! Tijdens een faillissementsprocedure doet de rechter geen inhoudelijke uitspraak over de geldigheid van uw vordering. Ook ontvangt u geen executoriale titel. Wilt u uiteindelijk beslag laten leggen op het vermogen? Kies dan voor een dagvaardingsprocedure.

Met een BMK incasso-overeenkomst kunt u het hele jaar ondernemen met de zekerheid dat er een professioneel incassobureau achter u staat. Heeft u zelden incassozaken en wilt u een no cure no pay incassobureau? Ook dat is mogelijk. Onze specialisten adviseren u graag welke manier van samenwerken voor u het gunstigst is. BMK Incasso ontzorgt, zodat u zich volledig kunt richten op datgene wat voor u het belangrijkst is: ondernemen!

Wilt u een gerechtelijke incasso indienen bij ons juridisch incassobureau? U kunt deze eenvoudig aan ons overdragen door in te loggen en het formulier in te vullen. Bent u een nieuwe klant? Vul dan het contactformulier in. Een van onze adviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt uw online dossiers 24/7 inzien via ons Dossier Online, zodat u op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Gerechtelijke incasso:

 • Eigen juristen en incassoadvocaat
 • Vaste contact persoon
 • Deskundige begeleiding in het gerechtelijk proces
 • Vaste kostenstructuur
 • Gerechtelijke oplossingen op maat

Heeft u een vraag over gerechtelijke incasso of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen als juridisch incassobureau?

Neem contact met ons op
Voordelen BMK groep:
 • Persoonlijke aandacht
 • Vaste contactpersoon
 • Eigen juristen & incasso-advocaat
 • Ruim 40 jaar ervaring
 • Brede vakkundige kennis

Openingstijden BMK

Maandag tot en met donderdag

 • 08:30 uur - 12:15 uur
 • 12:45 uur - 17:00 uur

Vrijdag

 • 08:30 uur - 12:15 uur
 • 12:45 uur - 16:30 uur

© BMK Groep 2017