Contact

Neem contact met ons op

Openingstijden BMK

Maandag tot en met donderdag: 08.30 – 17.00

Vrijdag: 08.30 – 16.30

Adresgegevens

BMK Credit Management

Postbus 1411

5602 BK Eindhoven

Henri Wijnmalenweg 5a

5657 EP Eindhoven

BMK Credit Management bestaat uit:

BMK Incasso B.V.

KVK: Eindhoven 50066552

BTW: NL822566850B01

Algemene voorwaarden


BMK Credit Solutions B.V.

KVK: Eindhoven 56191669

BTW: NL852013735B01

Algemene voorwaarden

Privacy Statement

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zijn mijn algemene voorwaarden nog up-to-date?

Er zijn heel veel soorten overeenkomsten waar een ondernemer mee te maken heeft binnen het zogenaamde contractenrecht. Om risico’s te minimaliseren en ongewenste situaties te voorkomen, is het noodzakelijk om overeenkomsten schriftelijk vast te leggen.

Preventie

Basis van je ondernemening

Binnen het contractenrecht zijn er veel soorten overeenkomsten waar je mee te maken hebt als ondernemer, denk bijvoorbeeld aan een koopovereenkomst, een geldleningsovereenkomst, een distributieovereenkomst of een overeenkomst van opdracht. Ook kun je een mediationovereenkomst, een geheimhoudingsovereenkomst of een vaststellingsovereenkomst sluiten. Om risico’s te minimaliseren en ongewenste situaties te voorkomen, is het noodzakelijk om overeenkomsten schriftelijk vast te leggen. Mocht je namelijk onverhoopt in een geschil terecht komen, dan wordt eerst gekeken naar wat is overeengekomen.

 

Gebruik de juiste documenten voor je overeenkomsten

Om bijvoorbeeld op de algemene voorwaarden terug te kunnen vallen, moeten deze schriftelijk op de overeenkomst van toepassing zijn verklaard. Ook als je eigenaar wilt blijven van de geleverde zaken totdat er is betaald, moet je dat vooraf schriftelijk overeenkomen. Als de partij waarmee je een overeenkomst hebt gesloten de gemaakte afspraken niet correct nakomt, dien je deze partij in gebreke te stellen. Ook dat moet weer schriftelijk vastgelegd worden. Als deze partij een consument is en met betaling in gebreke blijft, moet je een 14-dagenbrief verzonden hebben voordat je de vordering ter incasso uit handen heeft. Aan de inhoud van deze brief worden specifieke eisen gesteld. Zo kunnen op een later moment de incassokosten op de debiteur verhaald worden. Het is dus niet alleen noodzakelijk om zoveel mogelijk schriftelijk vast te leggen. Het is ook belangrijk om de juiste documenten te gebruiken.

Meer lezen?
Contact met BMK

Meer weten over 'Zijn mijn algemene voorwaarden nog up-to-date?'

Loes Wijnen
Legal Counsel
X