Contact

Neem contact met ons op

Openingstijden BMK

Maandag tot en met donderdag: 08.30 – 17.00

Vrijdag: 08.30 – 16.30

Adresgegevens

BMK Credit Management

Postbus 1411

5602 BK Eindhoven

Henri Wijnmalenweg 5a

5657 EP Eindhoven

BMK Credit Management bestaat uit:

BMK Incasso B.V.

KVK: Eindhoven 50066552

BTW: NL822566850B01

Algemene voorwaarden


BMK Credit Solutions B.V.

KVK: Eindhoven 56191669

BTW: NL852013735B01

Algemene voorwaarden

Privacy Statement

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kan ik direct beslag laten leggen?

Je hebt een openstaande factuur en je hebt gehoord dat je beslag kan laten leggen. Maar hoe werkt dit precies? Kan je direct beslag laten leggen?

Incasso

Je hebt een vonnis nodig

Je kunt niet direct beslag leggen. Om beslag te kunnen leggen heb je eerst een vonnis van een rechter nodig. Enkel een deurwaarder kan beslag leggen, beslag leggen met een vonnis noemen ze executoriaal beslag. Indien er geen vonnis is, kun je wel beslag leggen, dit noemen ze conservatoir beslag leggen. Om dit te kunnen realiseren dien je een advocaat in te schakelen die vervolgens weer een deurwaarder inschakelt. De advocaat zal verlof moeten vragen aan de rechtbank om beslag te mogen leggen en gelijktijdig de wederpartij in rechte moeten betrekken door middel van een dagvaarding. Na het verlof van de rechtbank kan er beslag worden gelegd. Bij het beslag leggen houdt de rechtbank altijd rekening met de belastvrije voet.

 

Wat betekent beslagvrije voet?

De beslagvrije voet is het deel van het inkomen van de debiteur waar de deurwaarder geen beslag op mag leggen. Wanneer er beslag wordt gelegd op het inkomen van een debiteur wordt een beslagvrije voet vastgesteld. De deurwaarder kan enkel dat deel van het inkomen dat boven de beslagvrije voet uitkomt in beslag nemen. De beslagvrije voet bedraagt, in beginsel, 90% van de toepasselijke bijstandsnorm. Daarnaast wordt in de beslagvrije voet rekening gehouden met woonkosten, premie ziektekostenverzekering en mogelijke andere inkomsten van de debiteur en de partner.

Contact met BMK

Meer weten over 'Kan ik direct beslag laten leggen?'

Loes Wijnen
Legal Counsel
X