Contact

Neem contact met ons op

Openingstijden BMK

Maandag tot en met donderdag: 08.30 – 17.00

Vrijdag: 08.30 – 16.30

Adresgegevens

BMK Credit Management

Postbus 1411

5602 BK Eindhoven

Henri Wijnmalenweg 5a

5657 EP Eindhoven

BMK Credit Management bestaat uit:

BMK Incasso B.V.

KVK: Eindhoven 50066552

BTW: NL822566850B01

Algemene voorwaarden


BMK Credit Solutions B.V.

KVK: Eindhoven 56191669

BTW: NL852013735B01

Algemene voorwaarden

Privacy Statement

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe krijg ik mijn onbetaalde facturen sneller betaald?

De meeste bedrijven hebben er wel eens (of helaas structureel) mee te maken. Facturen die te laat betaald worden. Een onbetaalde factuur kost tijd en irritatie, maar het kost ook nog eens geld. Hoe krijg je de facturen sneller betaald?

Preventie

Structureel beheer van je debiteuren

Structureel debiteurenbeheer is een van de belangrijkste zaken op weg naar het sneller betaald krijgen van je facturen. Door de debiteurenadministratie altijd up-to-date te hebben zorg je ervoor dat de liquiditeitspositie niet in het geding komt, worden je facturen sneller betaald en bespaar je kostbare tijd.

 

DSO, een manier om te meten

DSO staat voor Days Sales Outstanding en is het meest gebruikte meetinstrument binnen het debiteurenbeheer. De DSO-ratio geeft aan hoe lang het gemiddeld duurt voordat een bedrijf de facturen betaald krijgt. Een lage DSO betekent dat je klanten over het algemeen snel betalen, dat is goed voor de cashflow in je ondernemer. Een hoge DSO betekent dan weer dat je klanten langer wachten met het betalen van jouw facturen. Een hoge DSO heeft een negatieve invloed op je cashflow en banksaldo.

 

Een hoge DSO komt vaak doordat je een risicovolle debiteurenportefeuille hebt of dat het debiteurenbeheer niet goed of structureel wordt gevoerd. Het niet voeren van goed debiteurenbeheer heeft in veel gevallen dus een negatief effect op de DSO van je onderneming.

 

Debiteurenbeheer, de manier om je facturen sneller betaald te krijgen

Debiteurenbeheer is de manier om je facturen sneller betaald te krijgen, maar het is tegelijkertijd vaak het ondergeschoven kindje bij het gemiddelde MKB bedrijf. Vaak vinden ondernemers dit een lastige of vervelende klus of willen zij hun klanten niet tegen het zere been schoppen. Daarnaast ligt het debiteurenbeheer bij ziekte of tijdens de vakantieperiode in zijn geheel vaak stil, waardoor het aantal onbetaalde facturen in korte tijd flink op kan lopen.

 

De meest gemaakte denkfout van ondernemers is dat hun klanten het niet prettig vinden als jij een strak debiteurenbeleid hanteert, maar niets is minder waar. Bij BMK zeggen wij vaak: debiteurenbeheer is het opvoeden van je eigen klanten. Daarmee bedoelen wij dat wanneer de klant vanaf het begin van jullie zakelijke relatie gewend is aan een strikt debiteurenbeheer, hij hier ook helemaal geen problemen mee heeft. Sterker nog, onderzoek toont aan dat dit juist als prettig ervaren wordt. Klanten vinden het namelijk een stuk vervelender als je nooit iets van je laat horen over openstaande facturen en vervolgens vanuit het niets gaat vragen om de openstaande facturen te voldoen.

 

De oplossing

Heb jij moeite met het bijhouden van je debiteurenadministratie? Met de debiteurensoftware van BMK digitaliseer en automatiseer je heel eenvoudig de debiteurenadministratie van je onderneming. Zo maak je direct inzichtelijk wanneer en welke acties er ondernomen moeten worden. Of je het debiteurenbeheer zelf wil doen of wil uitbesteden, bij BMK Credit Management ben je aan het juiste adres. Het hele debiteurentraject is in te stellen op jouw wensen, zodat iedere klant benaderd wordt zoals jij dat wil. De software is makkelijk te koppelen aan elk boekhoudsysteem, ordersysteem of klantenbestand.

 

Wil je je kostbare tijd liever niet aan debiteurenbeheer besteden? Besteed het debiteurenbeheer van je onderneming dan aan ons uit, wij bellen jouw facturen na en zorgen dat het debiteurenbeheer altijd up-to-date is en de facturen sneller betaald worden. Of je nu een groot of klein bedrijf hebt, wij bieden je de oplossing en zorgen dat de facturen sneller betaald worden.

Kunnen wij je verder helpen?
Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Meer inzichten vind je in de whitepaper
download de whitepaper (605,58 KB)

Maak een goed stappenplan voor je debiteurenbeheer, een tweetal voorbeelden vind je in onze whitepaper debiteurenbeheer.

Te laat betaalde facturen kosten geld en het duurt lang voordat je dit terug verdiend hebt.

Wat ga je ontdekken in de whitepaper?

Verbeter in 6 stappen je DSO en debiteurenbeheer

Veel bedrijven dromen ervan dat alle uitgaande facturen direct, of binnen de gestelde termijn betaald worden. Helaas zijn deze dromen voor veel bedrijven bedrog. Facturen die de betalingstermijn overschreden hebben, hebben een negatieve invloed op de DSO van de onderneming.

 

In onze whitepaper ‘Beter debiteurenbeheer‘ geven we je zes tips zodat je het debiteurenbeheer naar een hoger niveau kan tillen. Want facturen die te lang openstaan, hebben een negatieve invloed op de cashflow van een onderneming. Goed debiteurenbeheer is daarom voor iedere onderneming van levensbelang.

Contact met BMK

Meer weten over 'Hoe krijg ik mijn onbetaalde facturen sneller betaald?'

Mark Rombouts
Commercieel adviseur
X
  • We vragen je om je gegevens, zodat wij je het document toe kunnen sturen per email. Zo kan jij het meteen gebruiken en weet je zeker dat je altijd de laatste versie hebt.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.