Contact

Neem contact met ons op

Openingstijden BMK

Maandag tot en met donderdag: 08.30 – 17.00

Vrijdag: 08.30 – 16.30

Adresgegevens

BMK Credit Management

Postbus 1411

5602 BK Eindhoven

Henri Wijnmalenweg 5a

5657 EP Eindhoven

BMK Credit Management bestaat uit:

BMK Incasso B.V.

KVK: Eindhoven 50066552

BTW: NL822566850B01

Algemene voorwaarden


BMK Credit Solutions B.V.

KVK: Eindhoven 56191669

BTW: NL852013735B01

Algemene voorwaarden

Privacy Statement

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt een incassobureau?

Wanneer een klant een factuur onbetaald laat en je alle stappen van het debiteurenbeheer al doorlopen hebt, blijft er vaak maar een optie over. Het uit handen geven van de factuur aan een incassobureau. Wat is het effect en hoe werkt dit precies?

Incasso

Vreemde ogen dwingen

Debiteuren verwachten vaak dat de opdrachtgever direct beschikbaar is of levert wanneer zij iets nodig hebben, maar wanneer de factuur op de mat valt blijkt dit niet altijd wederzijds. Facturen blijven soms langer openstaan dan je lief is en de genomen stappen in het debiteurenbeheer geven niet het gewenste effect. Het inschakelen van een incassobureau in veel gevallen wel, maar waarom? In de praktijk zien wij dat vreemde ogen vaak dwingen en dat de naam incasso en bijkomende kosten een schrikeffect geven. Dit zorgt ervoor dat de openstaande factuur die onderop de stapel lag, als eerste betaald wordt. En dat is wat je het liefste wil, krijgen waar je recht op hebt.

 

Hoe werkt BMK incasso?

Wanneer je BMK de opdracht geeft om de vordering in behandeling te nemen, maken wij dit binnen 24 uur kenbaar aan de debiteur. Wij gaan dan namens de opdrachtgever de debiteur benaderen om de openstaande schuld alsnog te voldoen. De debiteur is op dat moment, naast de hoofdsom, wettelijke rente en incassokosten verschuldigd.

 

Minnelijk incassotraject

Nadat wij de vordering in behandeling genomen hebben, start het minnelijk incassotraject. Het streven is om de relatie met de klant goed te houden en de vordering buiten de rechtbank om te incasseren. De eerste stap van het minnelijk incassotraject is het versturen van een schriftelijke sommatie naar de debiteur. Vanaf dit moment is de debiteur ook incassokosten en rente verschuldigd. BMK streeft ernaar om al het geld te incasseren, óók de incassokosten en rente worden verhaald op de debiteur. De debiteur moet begrijpen dat het niet tijdig betalen van de factuur niet zonder gevolgen kan blijven.

 

Wanneer de debiteur niet reageert op onze sommatie, houdt je vaste dossierbehandelaar met een flinke portie creativiteit en door het hanteren van een korte betalingstermijn de druk hoog op de niet betalende klant. Daarnaast maken een formele ingebrekestelling, telefonische incasso en waar nodig het treffen van een betalingsregeling deel uit van het minnelijke incassotraject.

 

Incassobureau met maatwerk

Als je de incasso opdracht voor 18:00 bij ons indient, wordt de sommatie binnen 24 uur verzonden. Bij BMK is er geen sprake van een automatisch gegenereerd incassotraject. Elk geval is tenslotte uniek en iedere debiteur reageert anders op een betalingsverzoek. Daarom bieden wij incasso oplossingen op maat. Het te volgen incassotraject wordt door jouw vaste dossierbehandelaar specifiek afgestemd op de vordering én op de debiteur.

Contact met BMK

Meer weten over 'Hoe werkt een incassobureau?'

Mark Rombouts
Commercieel adviseur
X