Contact

Neem contact met ons op

Openingstijden BMK

Maandag tot en met donderdag: 08.30 – 17.00

Vrijdag: 08.30 – 16.30

Adresgegevens

BMK Credit Management

Postbus 1411

5602 BK Eindhoven

Henri Wijnmalenweg 5a

5657 EP Eindhoven

BMK Credit Management bestaat uit:

BMK Incasso B.V.

KVK: Eindhoven 50066552

BTW: NL822566850B01

Algemene voorwaarden


BMK Credit Solutions B.V.

KVK: Eindhoven 56191669

BTW: NL852013735B01

Algemene voorwaarden

Privacy Statement

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat staat er in een kredietinformatierapport?

Met wie ga of doe ik nu eigenlijk zaken? De meeste ondernemers hebben zich weleens deze vraag gesteld. Het is natuurlijk mooi dat een nieuwe potentiële zakelijke klant zich spontaan meldt, maar je wilt natuurlijk alleen zaken doen als het risico niet te groot is.

Preventie

Veiliger zaken doen

Het is natuurlijk mooi als een nieuwe potentiële zakelijke klant zich spontaan meldt, maar waar komt deze speciale interesse nu ineens vandaan? Om te bepalen of je zaken gaat doen met een voor jou onbekende partij is het verstandig om vooraf informatie in te winnen. Je wilt natuurlijk geen zaken doen wanneer de risico’s te groot blijken te zijn.

 

Een kredietinformatierapport van BMK geeft direct inzicht in de kredietwaardigheid van je klant of mogelijke klant. Zo kun je direct, op basis van deze feitelijke informatie, een beslissing nemen of je zaken gaat doen met die nieuwe potentiële klant.

 

Inhoud van een kredietinformatierapport

Een kredietinformatierapport kan bijdragen aan het verlagen van de afschrijving op niet betalende debiteuren, doordat je snel en eenvoudig inzicht krijgt in de potentiële risico’s. In het online kredietinformatierapport van BMK staat de volgende informatie over jouw potentiële nieuwe klant:

 • Registratie gegevens: Actuele bedrijfsgegevens, waaronder: naam, adres, contactgegevens, datum van oprichting en bedrijfsactiviteiten.
 • Beoordelingen van het maximale kredietlimiet en de kans op wanbetaling, die is samengesteld volgens onze geavanceerde rekenmodellen.
 • Meest recente gepubliceerde balans en winst- en verliesrekening opgenomen tot 5 jaar oud.
 • Weergave van aandeelhouders, dochterondernemingen en andere verbonden ondernemingen.
 • Analyse van een vergelijking met de kerncijfers van de branche waarin de ondernemer actief is.
 • Gepubliceerde faillissementen, schuldsaneringen en surseances van betaling.
 • Analyse van het betaalgedrag van de onderneming, op basis van meerdere betalingservaringen.
 • Directie, management en bestuurders van de onderneming die zijn (gevol)machtigd om een overeenkomst aan te gaan.
 • Ontwikkelingen van de onderneming over de afgelopen 5 jaar.
 • Meldingen in lokale, nationale en internationale media die relevant zijn voor de kredietwaardigheid van de onderneming.

kredietinformatierapport

Let op, een kredietinformatierapport is geen verzekering en geeft alleen een indicatie van de situatie van de onderneming waarop het rapport is opgevraagd.

 

 

Voor welke bedrijven kan ik een kredietinformatierapport opvragen?

Voor elk bedrijf dat een KvK inschrijving heeft, kan er een kredietinformatierapport opgevraagd worden. Bij online rapporten moet je rekening houden met het feit dat alleen van bedrijven die een deponeringsplicht hebben bij de KvK, de jaarcijfers getoond kunnen worden.

 

Deponeringsplicht bij de KvK

De volgende rechtsvormen zijn verplicht om een jaarrekening bij de KvK te deponeren:

 • BV’s.
 • NV’s.
 • Coöperaties.
 • Onderlinge waarborgmaatschappijen.
 • Vof’s en cv’s waarvan alle beherende vennoten buitenlandse kapitaalvennoten zijn.
 • Vereniging en stichting met een onderneming die in 2 opeenvolgende boekjaren minimaal € 6 miljoen per jaar omzetten; LET OP: algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) moeten sinds 1 januari 2014 bepaalde gegevens op een internetsite publiceren. Meer informatie bij de Belastingdienst. Deze publicatieplicht staat los van de deponeringsplicht.
 • Buitenlandse rechtspersoon met vestigingen in Nederland die in het land van herkomst ook een jaarrekening moeten publiceren. Zij moeten een jaarrekening in dezelfde vorm aanleveren als in het herkomstland.
 • Ondernemingen die onder de Wet Formeel buitenlandse vennootschap vallen. Zij moeten een jaarrekening deponeren volgens de Nederlandse regels én een jaarrekening volgens de regels van het herkomstland; daarnaast een uittreksel uit het buitenlandse register (ook jaarlijks).
 • Organisaties in enkele specifieke branches waaronder pensioenfondsen, woningcorporaties en omroepen.

Overige organisaties, zoals eenmanszaken, hoeven geen jaarrekening te deponeren. Ook in een aantal andere gevallen hoeft er geen jaarrekening gedeponeerd te worden. Vaak moet er dan wel een instemmings- of accountantsverklaring gedeponeerd worden.

Contact met BMK

Meer weten over 'Wat staat er in een kredietinformatierapport?'

Erik Stock
Commercieel adviseur
X