Preventie

Preventief risico’s beperken en uw cashflow verbeteren met credit management

Kunt u ook een boek schrijven over de smoezen die u te horen krijgt wanneer u weer eens belt over een openstaande factuur? Leveren voorspelbare reacties als “Misschien heeft de bank een fout gemaakt, wij hebben de factuur allang voldaan”, u ook veel ergernis op die u uzelf graag bespaart? Schakel dan BMK Preventie in! Met BMK Preventie voorkomt u oninbare of achterstallige vorderingen op debiteuren. Wij verminderen uw bedrijfsrisico’s, voorkomen incasso’s en verbeteren cashflows.

Preventie expertises

Het voorkomen van oninbare of achterstallige vorderingen op debiteuren begint bij actief debiteurenbeheer. Door debiteuren consequent en alert in de gaten te houden kunt u veel problemen voorkomen. Voor veel bedrijven is actief debiteurenbeheer lastig, omdat de focus vooral ligt op het eigen vakgebied. Wat tot gevolg heeft dat debiteuren te laat betalen en de liquiditeit onder druk komt te staan. Wilt u uw debiteurenbeheer uitbesteden? Schakel dan BMK debiteurenbeheer in. Wij kijken naar het complete debiteurenproces, vanaf opdrachtacceptatie tot facturatie en incasso.

Heeft u openstaande debiteuren die u graag wilt innen, maar vindt u het starten van een incassoprocedure een te drastische maatregel? Bijvoorbeeld omdat u bang bent om de relatie met de debiteur te verstoren? U kunt een incasso voorkomen. Met een presommatie van BMK geeft u uw debiteur op klantvriendelijke wijze een laatste kans om te betalen. Wij helpen u om uw debiteuren eerder te laten betalen door ze een professioneel duwtje in de goede richting te geven.

Vraagt u zich af of uw relatie in staat is binnen de gestelde termijn aan zijn financiële verplichtingen te voldoen? Vraag dan kredietinformatie aan. Bij sommige klanten kan het wenselijk zijn snel over kredietinformatie te beschikken. Bij BMK kunt u kredietinformatierapportages opvragen waarmee u direct een goed beeld heeft van de actuele kredietwaardigheid van uw debiteur. Zo heeft u snel de gewenste informatie en worden onnodige financiële risico’s voorkomen.

Met deskundig juridisch advies voorkomt u onnodige risico’s ten gevolge van onder meer zakelijke overeenkomsten en algemene voorwaarden. Wilt u weten of uw overeenkomst waterdicht is of uw algemene voorwaarden juist opgesteld zijn? Vraag dan juridisch advies aan. Onze juristen geven advies op maat en zijn als geen ander thuis binnen de o.a. contractenrecht, arbeidsrecht, huurrecht, algemene voorwaarden, etc. Zij helpen u graag bij het opstellen of aanpassen hiervan. Ze pakken uw probleem aan vanuit een ondernemersperspectief en focussen op het inperken van risico’s.

Vanuit verschillende preventie expertises geven we vorm aan en optimaliseren we uw cashflow, de betalingsrelatie met uw debiteuren en beperken we risico’s. Dit kunnen wij volledig voor u uit handen nemen of u daarin ondersteunen. Wilt u bijvoorbeeld intern het debiteurenbeheer verbeteren? Laat u of uw medewerkers dan een training of opleiding debiteurenbeheer volgen van BMK. Wij kunnen u uitstekend helpen om uw debiteurenbeheer kennis en vaardigheden te verbeteren. Op basis van onze jarenlange ervaring leren wij u alle kennis en kneepjes van het vak. Hiermee maakt u de bedrijfsvoering efficiënter en bespaart u kosten.

Preventie:

  • Beperkt risico’s
  • Bespaart kosten
  • Eerder uw geld innen
  • Verbetert uw cashflow
  • Behoudt uw klantrelatie

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van credit management?

Neem contact met ons op
Voordelen BMK groep:
  • Persoonlijke aandacht
  • Vaste contactpersoon
  • Eigen juristen & incasso-advocaat
  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Brede vakkundige kennis

 

© BMK Groep 2017